PCR Testi İsteyen Ülkeler | Göztepe Metro OSGB

PCR Testi İsteyen Ülkeler

service

PCR Testi İsteyen Ülkeler

Dünya genelini oldukça kısa bir süre içerisinde etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok alana kısıtlamalar getirilirken bu kısıtlamaların başında ülkeler arası seyahatler gelmektedir. Farklı ülkelerde yaşayan, çalışan veya tatil amaçlı farklı bir ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişilerin de Koronavirüs taşıyıp taşımadığının tespit edilmesi bu süreçte salgının kontrol altına alınabilmesi için oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Pandemi nedeniyle ülkeler arasında farklılık göstermekle beraber uluslararası seyahatler için kimi zaman PCR Testi şartı getiren ülke yönetimleri kimi zamanda PCR Testine eşlik eden 14 gün karantina zorunluluğu şartı sunmaktadır. Günümüzde artan vaka sayıları ve ortaya çıkan yeni varyantlar neticesinde de sık sık değişen bu kuralların da seyahatlerden önce kullanılacak olan havayolu şirketleri ile görüşülmesi ve güncel durumlardan haberdar olmaları da son derece önemlidir.

Peki, günümüzde hangi ülkelere giriş için PCR Testi istenmektedir, hangi ülkeler PCR Testi ile birlikte 14 gün karantina şartı getirmektedir? Bu soruların yanıtları için aşağıda yer verilen ve ülkelere göre sıralanan içeriği inceleyebilirsiniz.

Avrupa’da PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Avrupa, dünyanın en gözde kıtalarından biri olup bünyesinde yer alan 64 ülke ile pek çok kişinin gerek iş gerekse de tatil amacıyla ziyaret ettiği bir yerdir. Avrupa’da yer alan ülkelere göre pandemi için getirdikleri kurallar şu şekilde listelenebilmektedir:

Almanya: PCR Testi isteyen ülkelerden bir tanesidir. PCR Testi sonucunun Almanya’ya varmadan 48 saat önce ibraz edilmesi şartını sunan Almanya, test sonucu 48 saat içerisinde negatif çıkan kişilere karantina uygulaması gerçekleştirmemektedir. Ancak test sonucunu ibraz edememiş kişilere 14 güne kadar karantina uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Avusturya: PCR Testi isteyen ülkelerden bir diğeri de Avusturya’dır. PCR Testinin uçuştan önceki 4 gün içerisinde yaptırılması ve sonucunun uçuştan önce ibraz edilmesini isteyen Avusturya, sonucunu ibraz etmemiş veya PCR Test sonucunu uçuştan 5 gün önce almış kişilere 14 gün süreli olarak karantina işlemi uygulamaktadır.

Belçika: Ülkeye giriş yapacak herkes için hem PCR Testi hem de 14 gün karantina zorunluluğu getiren ülke, PCR Testinin de uçuştan önceki 72 saat içerisinde yapılmış olma şartı sunmaktadır.

Bulgaristan: Uçuştan önceki 72 saat içerisinde yapılmış PCR Testi zorunluluğu şartı koyan ülkede bu süreyi sağlayan test sonuçlarının ibraz edilmemesi halinde 14 gün süreli olarak karantina uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Çek Cumhuriyeti: PCR Testini zorunlu tutan ülkelerden biri olan Çek Cumhuriyetinde Türkiye’den alınan sonuçlar kabul edilmemektedir. Ülkeyi ziyaret edecek kişilerin Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’da yer alan Prag Havalimanında ve şehir içerisinde belirlenen noktalarda 1.750 Çek Kronu yani yaklaşık 690 TL değerinde olan PCR testinin yaptırılması zorunlu tutulmaktadır. Çek Cumhuriyetinde karantina şartı istenmemektedir.

Estonya: Ülkeyi ziyaret eden herkese 14 gün süreli olarak karantina uygulaması gerçekleştiren ülkede karantinanın başlangıcında ve bitişinde PCR Testi uygulaması gerçekleştirmektedir. PCR Testi sonucunu ibraz etme yükümlülüğü ise ilgili işveren veya eğitim kurumu yöneticileri sorumlu tutulmuştur. Ancak ülkeyi sadece turistik amaçla ziyaret edecek kişilerin sonuçlarını kendilerinin ibraz etmeleri gerekmektedir.

Finlandiya: Finlandiya sadece kendi ülke vatandaşlarını ve bu ülkede yaşayan 1.derece akrabalarını ziyaret etmek isteyen kişilere belgelerin tam olması koşuluyla ülkeye giriş izni vermektedir. Bunun yanı sıra aktarmalı uçuşlarda Finlandiya’ya iniş yapan ve en geç 24 saat içerisinde ülkeyi terk edecek kişilere de izin verilirken bunun dışında turistik amaçlı ülkeye giriş yapmak isteyen kişilere izin verilmemektedir.

Fransa: Fransa’ya inişten önce kişilerin negatif test sonuçlarını beyan etmelerini isteyen Fransa, test sonucunu beyan edemeyen kişilere havaalanında PCR Test uygulaması gerçekleştirmektedir. Ayrıca ülkeye giriş yapan her kişiye de 14 gün karantina zorunluluğu şartı sunmaktadır.

Hırvatistan: 48 saat içerisinde alınmış olan PCR Testi şartı arayan Hırvatistan’da test sonucunu ibraz edememiş kişilere 7 ila 14 gün arasında karantina uygulaması gerçekleştirmektedir. Test sonucunu zamanında negatif olarak ibraz etmiş kişilere ise karantina uygulaması yapılmamaktadır.

Hollanda: PCR Testi yaptırmak istemeyen veya sonucunu ibraz etmeyen kişilere 14 gün karantina şartı sunan Hollanda’da, karantina uygulamasından muaf olmak için PCR Test sonucunun negatif olarak ibraz edilmesi yeterli görülmektedir.

İrlanda: PCR Testi istenmeyen ülkede 14 gün karantina şartı bulunmaktadır.

İtalya: Pandemi dönemi boyunca ülkeye olan girişleri en sıkı denetleyen ülkeler arasında yer alan İtalya, vatandaşı olan ve İtalya’da oturma veya çalışma belgesi bulunmayan pek çok kişiyi kabul etmemiştir. Acil sağlık ihtiyacı ve taşımacılık işlemleri gerçekleştiren kişiler için de eksiksiz evrak sunma şartı getiren İtalya, ülkeye giriş yapan herkese 14 gün karantina zorunluluğu getirmiştir.

İzlanda: Çek Cumhuriyetinde olduğu gibi Türkiye’den alınan PCR Test sonuçlarının kabul edilmediği ülkede 75 Euro yani yaklaşık 760 TL karşılığında havaalanında PCR Testi gerçekleştirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. PCR Testinin yanı sıra ülkeye giriş yapan herkese 14 günlük karantina uygulaması da gerçekleştirilmektedir.

KKTC: Ülkeye giriş yapılmadan 72 saat önce PCR Testi sonucu ibraz edilmesi zorunlu olmakla birlikte ülkeye yeni giriş yapan herkese 2.kez bir PCR Testi uygulaması gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen bu 2.testin sonucu çıkana kadar kişilerin otel veya bekleme noktalarında beklenmesi istenirken bu süre dışında ülkede karantina şartı bulunmamaktadır.

Macaristan: Ülkeye giriş yapılmadan önceki 5 gün içerisinde 48 saat arayla yaptırılan ve iki testin de negatif sonuç ibrazının yapılmasını zorunlu tutan Macaristan, bu sonuçları ibraz edemeyen herkese 14 gün süreli olarak zorunlu karantina uygulaması gerçekleştirmektedir. Testlerini doğru saat aralıklarında yaptıran ve iki test sonucu da negatif çıkmış kişilere karantina uygulaması yapılmamaktadır.

Norveç: Ülkeye varmadan önce herhangi bir test ibrazı istenmeyen ülkede, ülkeye iniş yapıldıktan sonra kişilerin cep telefonlarına Norveç’te nasıl test yaptırabilecekleri ve uygulanacak olan 10 günlük karantina kuralları hakkında gelen bir mesaj doğrultusunda gerekli tüm işlemleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Portekiz: Kişiler, ülkeye giriş yapmadan önceki 72 saat içerisinde sonucu negatif olan PCR Testini ibraz etmekle yükümlüdür.

Slovakya: Ülkeye giriş için PCR Testi isteyen bir diğer ülkede Slovakya’dır. Slovakya PCR Testine eşlik eden 5 günlük ev karantinasını da zorunlu tutmaktadır.

Slovenya: PCR Testi zorunluluğu bulunmayan ülkeye giriş yapan herkesin 14 gün süreli olarak ev karantinası uygulaması zorunlu tutulmaktadır.

Yunanistan: Ülkeye girişte herhangi bir PCR Test sonucunu kabul etmeyen ülkede, havaalanlarında gerçekleştirilen PCR Test sonuçları kabul edilmektedir. Bunun dışında ülkede karantina uygulaması bulunmamaktadır.

Kuzey Afrika Ve Orta Doğu’da Ülkeye Giriş İçin PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Birleşik Arap Emirlikleri: Ülkemizden direkt uçuş bulunmayan Birleşik Arap Emirliklerine gidişte her havayolu şirketi farklı ülkelere aktarmalı sefer düzenlediği için bu süreçte inilen havaalanlarında farklı sürelerde alınmış PCR Test sonuçları istenilebilmektedir. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’ne giriş yapabilmek için BAE onaylı bir laboratuvardan 96 saat içerisinde alınmış bir PCR Test sonucu istenmektedir. Ülkemizde BAE onaylı bir laboratuvar bulunmamakta olup Dubai’de bu test yaptırılabilmektedir. Ayrıca ülkeye giriş yapılan süreden itibaren 7 ile 14 gün arasında karantina uygulama zorunluluğu bulunmaktadır.

Bahreyn: Sınırlarını kapatan bir ülke olan Bahreyn’e girişte BAE onaylı bir laboratuvardan 72 saat içerisinde alınmış bir PCR Test sonucu istenmektedir. Bu test belirli bir ücret karşılığında havaalanında gerçekleştirilmekle beraber ülkede 10 günlük karantina zorunluluğu bulunmaktadır.

Cezayir: Ülkeye girişler yasak olmakla birlikte kendi ülkesine dönmek isteyen kişilere ise karantina uygulaması gerçekleştirmektedir.

Fas: Ülkeye iniş yapılmadan önceki 72 saat içinde alınmış hem PCR hem de serolojik test sonucu ibrazını zorunlu tutan ülkede karantina uygulaması gerçekleştirilmemektedir.

Filistin: Filistin’e giriş için PCR Testi uygulaması zorunlu tutulmamakla birlikte Tel Aviv havaalanını kullanan kişilere 14 gün süreli olarak karantina uygulaması gerçekleştirilmektedir.

İran: Kendi vatandaşları hariç olmakla birlikte ülkeye giriş yapan kişilerin 96 saat içerisinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış İngilizce olarak düzenlenmiş bir PCR Test sonucu ibraz etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Karantina uygulaması gerçekleştirilmemektedir.

İsrail: PCR Testi zorunluluğu bulunmamasına karşın ülkeye giriş yapan herkese 14 gün süreli karantina uygulaması zorunlu tutulmaktadır.

Katar: PCR Testine oldukça önem veren bir ülke olan Katar, ülkelerden alınan PCR Testlerini kabul etmemektedir. Katar’ın kendi değerlendirmeleri sonucunda onayladığı laboratuvarlardan (Ülkemizde bu laboratuvarlardan 5 tane bulunmaktadır.) son 48 saat içerisinden alınan ve sonucu negatif çıkan kişiler Katar havaalanlarında gerçekleştirilen PCR Testlerinden muaf olmaktadır. Ancak test ibrazını gerçekleştirilmeyen kişilere ülkeye iniş yaptıklarında bir PCR Testi yapılmaktadır. Ardından 7 günlük karantina uygulamasına alınan bu kişilere karantina sonrasında bir PCR Testi daha gerçekleştirilerek sonuca göre kişilerin karantina süreleri sona erdirilmektedir. Ülkeye giriş yapan herkesin 7 gün karantinada kalması da bir zorunluluktur.

Kuveyt: Ülkeye giriş yapabilmek için Kuveyt makamlarında yetkilendirilmiş merkezlerden en fazla 72 saat önce alınmış negatif test sonuçlarının ibraz edilmesi gerekirken ülkeye giriş yapan herkese 14 gün süreli olarak karantina uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Lübnan: PCR Testi isteyen ülkeler arasında yer alan Lübnan, en geç 96 saat içinde alınmış test sonuçlarını kabul etmektedir. Bunun yanı sıra ülkeye giriş yapan herkese 48 saat karantina uygulamasını zorunlu tutan Lübnan, ülkeye giriş yapan herkese havaalanlarında tekrar bir PCR Testi gerçekleştirmekte olup test sonucuna göre karantina süresini uzatabilmektedir.

Mısır: 48 saat içerisinde alınmış PCR Testi sonucunu zorunlu tutan ülkede karantina şartı aranmamaktadır.

Suudi Arabistan: Ülkeye giriş yapabilmek için PCR Test zorunluluğu bulunmamakta olmasına karşın ülkeye giriş yapan herkesin 14 gün süreli olarak karantinada kalması zorunlu tutulmaktadır.

Tunus: Ülkeye giriş yapılmadan 72 ila 120 saat içerisinde alınan negatif test sonucunu ibraz etmekle yükümlü olan kişiler, ayrıca 7 ila 14 gün süre aralığında değişmekle birlikte karantina uygulamasına da tabii tutulmaktadır.

Ürdün: Uçuştan önceki 72 saat içinde alınmış negatif PCR Testi sonucu gerekirken ülkede karantina uygulaması gerçekleştirilmemektedir.

Balkanlar’da PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Bosna Hersek: Ülkeye inişten önceki 48 saat alınmış PCR Test sonucunun ibraz edilmesi gerekirken ülkede karantina uygulaması bulunmamaktadır.

Kosova: Ülkeye giriş için PCR Testi sonucu ibraz edilmesi zorunlu olmamakla birlikte kişilerin yanlarında test sonuçlarını olası bir durum karşısında sunabilmeleri için bulundurmaları tavsiye edilmektedir. Ülkede karantina uygulaması da bulunmamaktadır.

Saraybosna: Ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerden son 48 saat içerisinde alınmış ve sonucu negatif çıkmış PCR Test sonucu ibrazını zorunlu tutarken karantina uygulaması bulunmamaktadır.

Balkanlar’da en sık ziyaret edilen ülkelerden Karadağ, Arnavutluk, Sırbistan ve Kuzey Makedonya PCR Testi ve karantina uygulaması istememektedir.

Doğu Avrupa’da PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Rusya: Ülkeye giriş yapabilmek için PCR Test sonucunun ibrazı zorunlu tutulmaktadır. Rusça veya İngilizce alınan ve Noter tasdikli Rusça tercümesi olan PCR testi kabul edilmektedir. Ülkeye girişte test sonucunu ibraz etmemiş kişilere ise ülkeye giriş yaptıktan en geç 3 gün içerisinde gerekli testleri yaptırmaları ve sonuçlarını ibraz etmeleri zorunlu tutulmaktadır.

Ukrayna, Moldova ve Belarus: Sıralanan ülkelere girişte PCR Test zorunluluğu bulunmamakla birlikte değişen vaka sayılarına göre zaman zaman 7 ila 14 gün arasında değişen karantina uygulamaları gerçekleştirilebilmektedir.

Asya-Pasifik’te PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Endonezya: Uçuş tarihinden en fazla 48 saat içerisinde PCR testinin yapılması istenmektedir. Ek olarak da 14 günlük karantina uygulaması da bulunmaktadır.

Avustralya: Uçuş tarihinden en fazla 72 saat içerisinde PCR testinin yapılması ve ayrıca da ülkeye girişten itibaren de 14 günlük bir karantina uygulaması da yapılmaktadır.

Güney Asya Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Bangladeş: Giriş ve çıkışlar baz alınarak 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi sonucunun ibraz edilmesi istenmektedir. Ülkeye giriş ile birlikte de 14 günlük karantina başlamaktadır.

Filipinler: Ülkeye giriş yapıldıktan sonra hem PCR testi yapılmaktadır hem de 14 günlük karantina uygulaması yapılmaktadır.

Hindistan: Uçuş saatinden önce en fazla 96 saat içinde yaptırılan PCR testinin sonucunun ilgili yerlere bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca da toplamda 14 gün olmak üzere 7’si devlet kontrolünde ve 7’si evde olacak şekilde de karantina uygulanmaktadır.

Sri Lanka: Uçuş süresinden en fazla 72 saat içerisinde PCR testi yaptırma şartı aranmaktadır ve 14 günlük karantina da ülkeye giriş ile başlamaktadır.

Myanmar: Diğer ülkelere göre uygulama daha farklıdır. Myanmar’a gelmeden önce bir hafta evde izolasyon ve sonrasında da uçağa binmeden de PCR testi yaptırılması gerekmektedir. Ülkeye giriş yapılması ile de 7 gün sürecek bir otel karantinası daha uygulanmaktadır. Bu sürede de yeni bir PCR testi yapılmaktadır. Ayrıca otelden sonra 7 gün daha da ev izolasyonu şeklinde de devam etmektedir.

Maldivler: Uçuş süresinden en fazla 3 gün olacak şekilde PCR testinin sonucunun ibraz edilmesi ve İngilizce olması gerekmektedir.

Malezya: PCR testi istenmektedir. 14 günlük ev karantinası uygulaması da bulunmaktadır.

Nepal: Uçuş saatinden en fazla 72 saat öncesi olacak şekilde ve uluslararası akreditasyona sahip bir sağlık merkezi ya da kurumundan PCR testi yapılarak İngilizce olarak hem gelen hem de giden yolcuların testin sonucunun ibraz edilmesi istenmektedir.

Latin Amerika Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Antigua ve Barbuda: Uçuş saatinden 7 gün öncesini kapsayan 168 saat için PCR testi yapılması istenmektedir. Karantina uygulaması bulunmamaktadır.

Arjantin: Arjantin’in yapmış olduğu ilgili diplomatik temsilciler tarafından onaylanmış sağlık raporu olması şartı aranmaktadır. Ek olarak da PCR testi sonucunun ibraz edilmesi istenmektedir. 14 günlük karantina ise ev karantinası olarak uygulanmaktadır.

Barbados: En fazla 72 saat içerisinde olan(Uçuş saati baza alınacak şekilde) PCR testi sonuçlarının ibraz edilmesi istenirken; edilmemesi halinde de havaalanında test yapılmaktadır. Eğer yüksek riskli ülke grubundan bir ülkeden geliniyor ise 14 günlük karantina uygulaması ve orta riskli ülke grubundan olan bir ülkeden geliniyor ise 5 ile 7 gün arasında karantina uygulaması bulunmaktadır.

Dominik Cumhuriyeti: PCR testi havaalanında yapılmaktadır.

Ekvator: Ülkeye giriş saatinden beş gün öncesine kadar alınmış PCR testi sonucu istenmektedir. Bunun yanında da masrafı yolcuya ait olmak üzere de havalimanında da bir kere daha test yapılmaktadır. Duruma göre de 14 günlük karantina uygulaması yapılabilmektedir.

Grenada: Uçuş saatinden 7 gün öncesine kadar PCR testi sonuçları yeterlidir. Ama ülkeye girişte havalimanında yeniden PCR testi yapılmaktadır.

Guyana: PCR testi isteyen ülkelerden biridir.

Jamaika: PCR testi istenmektedir ancak eğer test sonucu ibraz edilmemiş ise de sınırda test yapılmaktadır ve sonuç açıklanana kadar da karantina uygulaması bulunmaktadır.

Kosta Rika:  Ülkeye giriş saati baz alınarak en fazla 48 saat içerisinde PCR testi yapılmalıdır. Ayrıca sağlık masrafı ve karantina konaklama masrafları içinde en az 52000 Dolar istenmektedir. Bunun yanında da 14 günlük sağlık sigortası ibrazı gerekmektedir.

Nikaragua: PCR testi isteyen Latin Amerika ülkelerinden bir tanesidir.

Saint Lucia: Ülke girişten önce 7 gün içerisinde yapılan PCR testi yapılması gerekmektedir. 14 günde karantinada kalınmaktadır.

Surinam: PCR testi istenmektedir.

Trinidad ve Tobago: Ülkeye girişten önce PCR testi istenmektedir.

Uruguay: PCR testinin yanında da 7 gün zorunlu karantina bulunmaktadır. Yapılan test sonucuna göre de 7 gün daha karantina süresi uzatılabilmektedir.

Afrika Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Angola: Ülkeye girişten önce en fazla 72 saat içerisinde PCR testi yapılmış olmasını ve 14 günlük karantina uygulaması yapılması istenmektedir.

Benin Cumhuriyeti: Ülkeye girebilmek için 170 Dolar ücretinde olan zorunlu PCR testi yapılması istenmektedir. Bu esnada ise pasaportlar alınmaktadır. 2 hafta sonra yapılan test sonucu negatif çıkınca da pasaportlar geri verilmektedir.

Botsavana: Havalanında PCR testi yapılmaktadır. 14 günlük karantina uygulaması bulunmaktadır.

Burkina Faso: Ülkeye girişten önce 24 saat içerisinde alınan PCR test sonucu olmalıdır.

Burundi: Ülkeye girişten en fazla 72 saat içerisinde PCR testi yapılması ve sonucun ibraz edilmesi gerekmektedir.  Test sınırda yapılır ise 5 gün karantina da kalınmaktadır.

Cibuti: Son 48 saat içinde yapılan PCR testi sonucu yeterli olmak ile birlikte havaalanında 29 Dolara yaptırılan bir test seçeneği de bulunmaktadır.

Çad: 11 yaşın üzerinde olan her yolcudan en fazla 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi sonucu istenmektedir. Karantina süresinin dolması ile de ikinci bir test yaptırılmaktadır.

Ekvator Ginesi: Son 48 saat içinde PCR testi sonucu ya da 168 Euro PCR testi havaalanında yapılmaktadır. Ancak sonuç çıkana kadar karantina uygulaması da olmaktadır.

Etiyopya: Uçuş saatinden en fazla 72 saat içerisinde olan PCR testi sonucu istenmektedir.

Fildişi Sahilleri: Uçuş süresinden en fazla 5 gün içerisinde yaptırılan PCR testi istenmektedir.

Gabon: 5 gün içerisinde yapılan PCR testi sonucu kabul edilmektedir. Ayrıca havaalanında da PCR testi yapılmaktadır. 48 saatte karantina uygulanmaktadır.

Gana: Son 72 saat içerisinde yapılan PCR testi talep edilmektedir.

Gine: Son 5 gün içerisinde yapılmış PCR testi sonucu ülkeye girmek için yeterlidir.

Güney Sudan: En fazla 5 gün içerisinde yapılan PCR testi istenmektedir.

Kamerun: PCR testi isteyen Afrika ülkelerinden bir tanesidir.

Kenya: Son 4 gün içerisinde yapılan PCR testi istenmektedir.

Kongo Cumhuriyeti: PCR testi talep etmektedir.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti: Son 4 gün içerisinde yapılan PCR testi istenmektedir. Ayrıca 14 günlükte karantina uygulaması bulunmaktadır.

Liberya: Test sonucu ibraz edilmesi istenirken; ibraz etmeyenlere ise havaalanında test yapılmakta ve ayrıca 14 günlük karantina da uygulanmaktadır.

Madagaskar: PCR testi isteyen ülkeler arasında yer almaktadır.

Moritanya: 72 saat içerisinde olan PCR testinin sonucu geçerlidir.

Namibya: En fazla 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi sonucu istenmektedir. Karantina da uygulanmaktadır ve bu süre sonuna da yeniden test yapılmaktadır.

Nijerya: Hem PCR testi istenmektedir hem de 14 günlük karantina uygulamaktadır.

Nijer: PCR testi isteyen Afrika ülkelerinden biridir. 14 günde karantina uygulaması bulunmaktadır.

Ruanda: 72 saat içerisinde PCR testi yapılması gerekmektedir. Bunun yanında da ülkeye girişte de yeniden PCR testi yapılmaktadır. Test sonucu 24 saat içerisinde çıkmaktadır ve bu süre boyunca da otelde zorunlu bir karantina uygulaması bulunmaktadır.

Sao Tome: Ülkeye girişten en fazla 72 saat öncesinde PCR testi yaptırılmış olmalıdır.

Senegal: PCR test sonucun uçuştan önce ibraz edilmelidir. Edilmemesi halinde de havaalanında test yapılarak sonuç çıkana kadar da izolasyon uygulaması yapılmaktadır.

Şeyseller: PCR testi sonucunun ibraz edilmesi istenmektedir.

Sierre Loene: Uçuş saatinden 72 saat öncesine kadar PCR test yapılması ve ülkeye girişte ikinci defa PCR testi yaptırılması istenmektedir. Ülkeden çıkmak içinde 72 saat içerisinde de PCR testi yapılarak sonucun ibraz edilmesi gerekmektedir.

Sudan: Ülkeye giriş yapılacak saatten önce en fazla 96 saat içinde yapılan PCR testlerinin sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir.

Uganda: Ülke girişinde PCR testi yapılmaktadır.

Zambiya: Ülkeye girişten önce 14 gün içerisinde yapılan PCR testleri kabul edilmektedir.

Kuzey Amerika Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Amerika Birleşik Devletleri: Ülkeye her ülke vatandaşının girilmesine izin verilmemektedir. Türkiye izin verilen ülkelerden biridir. Eğer Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden birinden gelinmiş ise ve aktarma yapılmış ise ülkeye girişe izin verilmemektedir. Ancak hastalık belirtisi gösterilmesi ve ülkelerine dönmek için PCR testi zorunluluğu olanlara yaptırılmaktadır.

Brezilya sınırları kapalı olduğu için ülkeye girişe izin verilmemektedir. Kanada ise PCR testi istememektedir. 14 günlük karantina uygulaması yapmaktadır.

Kafkasya Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Azerbaycan: Ülkeye giriş yapabilmek için Azerbaycan vatandaşı olmak ya da oturma iznine sahip olunması gerekmektedir. Azerbaycan vatandaşları hariç diğer yolcular ise uçuştan en fazla 48 saat önce PCR testinin sonucunun negatif olduğunun bildirmesi gerekmektedir. Azerbaycan vatandaşının test sonucu pozitif ise de 14 günlük karantinaya alınmaktadır.

Gürcistan: PCR testi isteyen Kafkas ülkelerinden bir tanesidir. Ayrıca da 14 günlük karantina uygulaması da bulunmaktadır.

Nahcivan: Ülkeye giriş yapmak isteyenlerin ise 48 saat içerisinde PCR testinin sonucunun negatif olduğunun bildirilmesi gerekmektedir. Bildirmeyen yolcular uçuşa alınmamaktadır.

Orta Asya Ülkeleri’nde PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Kazakistan: Ülkeye giriş yapılmadan önce PCR testi yapılması istenmektedir. Ayrıca da 14 günlük karantina uygulaması bulunmaktadır.

Türkmenistan: PCR testinin uçuş tarihinden önceki gün yani 24 saat öncesinde yapılması istenmektedir. Bunun yanında da sınır geçişinde de yeniden PCR testi yapılmaktadır. Karantina uygulaması olup süre 14 gündür.

Tacikistan: 72 saat öncesine kadar PCR testinin yapılarak ve ilgili yerlere ibraz edilmesi istenmektedir. Sonucu ibraz eden kişilere ise karantina uygulanmamaktadır.

Özbekistan: Ülkeye gelen kişiler hükümet tarafından belirlenen 3 renk tipine göre ülkeler listesinden hangi grupta yer aldığına göre değişmektedir. Birinci derece akrabası olan, oturma izni olan, diplomatik pasaporta sahip olan, uçuştan ise en fazla 72 saat öncesinde PCR testi yapılması ya da transit geçiş yapan kişiler için giriş yapma hakkı bulunmaktadır. PCR testi yaptıranların ise check-in işleminde bildirmeleri ve test sonuçlarının ise Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ve barkod numaralı olması gerekmektedir.

Test yapılmaması halinde uçuşa alınmamaktadır. Ayrıca 72 saati aşıyorsa süre aynı şekilde de uçuşa alınmamaktadır. 14 günlükte karantina uygulaması bulunmaktadır.

Doğu Asya’da PCR Testi İsteyen Ülkeler Hangileridir?
Çin: Çin’ gitmeyi düşünen kişilerin uçuş tarihini baz alarak en fazla 5 gün öncesinde olacak şekilde PCR testi yaptırması gerekmektedir. Bunun yanında da test yaptırılacak laboratuvar ya da hastanenin de Çin diplomatik misyonlar tarafından da belirlenmiş bir merkez olmalıdır. Test sonucu ile birlikte de onaylı sağlık durum beyannamesinin de Çin misyonlarına ibraz edilmesi gerekmektedir.  14 günlük bir karantina uygulaması bulunmaktadır. Karantina süresinin dolmasının ardından da bir tane daha PCR testi yapılmaktadır.

Güney Kore: COVID19 mücadelesinde büyük bir mücadele veren Güney Kore’de ülkeye gelen kişilerden PCR testi istemektedir. Hükümete ibraz edileceğine dair net bir karar yoktur. Ancak uçaktan inilmesi ile birlikte 14 gün karantina altında kalınmaktadır.

Hong Kong: PCR testinin 48 saat içerisinde yapılması koşulu aranmaktadır. Uçağa binmeden en fazla 2 gün öncesinde test yapılmış olmalıdır. Ülkeye girilmesi ile birlikte de yeni bir PCR testi daha yapılmaktadır. 48 saat içerisinde de testin sonucu açıklanmaktadır. Ancak test sonucu açıklanana kadar izolasyon uygulaması bulunmaktadır.

Japonya: PCR testi uygulaması ise Japonya’da biraz daha farklıdır. Kaç gün öncesinden yapıldığı fark etmeksizin yapılan PCR testi kabul edilmemektedir. Ülkeye giriş yapılması ile havaalanında PCR testi yapılmaktadır. Ayrıca 14 günlük karantina uygulaması da mevcuttur.

Kamboçya: Uçuş tarihi baz alındığı zaman en fazla 3 gün olacak yani 72 saat içerisinde PCR testi yapılması şartı aranmaktadır. Ülkeye gelindiği zaman ise karantina uygulaması başlamaktadır. Karantina süresi ise 14 gündür ve sürenin dolması ile de PCR testi yapılmaktadır.

Laos: PCR testi istenmektedir ancak net bir gün ve saat belirtilmemiştir. Ancak uçaktan inildiği andan itibaren 14 gün karantina da olunması gerekmektedir.

Singapur: Kısa ya da belirli bir süre ile gelen yolcuların ülkeye girişine izin verilmemektedir. Sadece Singapur vatandaşı olan ya da ikamet izni olan kişiler ülkeye giriş yapabilmektedir. Ancak havaalanında inince girişte PCR testi yapılmaktadır. Sonrasında ise belirlenen otellerde 14 gün karantina altında kalınmaktadır. Sürenin dolması ile birlikte de yeni bir PCR testi daha yapılmaktadır.

Tayland: PCR testi isteyen ülkeler arasındadır. Bunun yanında da 14 günlük bir karantina uygulaması da bulunmaktadır.

Vietnam: Ülkeye giriş yapmadan önce PCR testi istenmektedir. Ancak giriş yapılması ile birlikte de özel olarak ayarlanan tesislerde de 14 günlük karantina uygulamasından sonra ise tekrardan PCR testi yapılmaktadır.

Göztepe Metro OSGB firması olarak COVID19 PCR testi yapmaktayız. Alanında uzman kadromuz ve kaliteli hizmet anlayışımız ile sizlerin yanındayız. Hangi ülkeye gidecekseniz gidin PCR testini güvenerek kurumumuza yaptırabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak için bizim ile iletişime geçin.

Diğer Yazılarımız